Website Onderhoud

Waarom onderhoud?

Velen denken “ik sta op het internet, dus het is zo goed”, maar daar bent u er natuurlijk niet mee. Niets is zo hinderlijk als een website met bijvoorbeeld prijzen van drie jaar geleden die nu absoluut niet meer gelden of dat nog steeds het oude BTW-tarief wordt genoemd. Of u heeft producten op uw site staan die allang niet meer leverbaar zijn. Net als uw bedrijf is ook uw website onderhevig aan veranderingen.

Daarnaast moet de software waar uw website op draait onderhouden worden, daarom hebben wij het onderhoudscontract in het leven geroepen.

3-6-2015 23-27-19

WordPress

Spaan Productions is de WordPress specialist en heeft ruime ervaring met zeer uiteenlopende projecten. Het grote voordeel van het open-source pakket WordPress is de diversiteit, het gebruikersgemak en de grote hoeveelheid aan geavanceerde functionaliteiten. Daarnaast maakt het Content Management Systeem het aanpassen van content eenvoudig en sites kunnen zonder uitgebreide technische kennis voorzien worden van nieuws.

Een nadeel van deze open-source software is dat de “lekken” kunnen ontstaan en deze vervolgens misbruikt worden door derden. Dit en de constant doorontwikkelende techniek maakt het noodzakelijk om updates van het systeem en het thema door te voeren. Deze updates zorgen ervoor dat wij in 99% van de gevallen de gezondheid van de door ons geleverde websites kunnen waarborgen.

Vanuit onze ervaring weten wij dat de werkzaamheden voor de websites die wij opleveren gemiddeld 1 uur per maand aan onderhoud nodig hebben. Wij moeten er wel bij vermelden dat dit een gemiddelde is en dat er bij complexere projecten meerdere uren benodigd zijn om werkzaamheden uit te voeren.

Werkzaamheden

Maar wat doen wij dan precies voor onderhoud werkzaamheden? Met andere woorden hoe worden deze uren besteed?

 • Het updaten van de WordPress versies zodat deze voldoet aan de laatste veiligheidsnormen en voorzien is van de laatst beschikbare techniek.
 • Het gezond houden van de database.
 • De plugins up to date houden zodat deze compatibel blijven met de laatste WordPress versies.
 • Het beheren van back-ups
 • Op verzoek het toevoegen van extra functionaliteiten aan de website
 • Optioneel het beheren van de content en/of bewerken van afbeeldingen

Wat mag u verwachten?

Ons onderhoudscontract bevat 12 uur werkzaamheden en heeft een geldigheid van 24 maanden. Afhankelijk van de complexiteit van de website is er gemiddeld 1 uur per maand nodig om de website up to date te houden. Het grote voordeel voor u is dat u:

 • Zich kan concentreren op de inhoud omdat belangrijke updates uitgevoerd worden
 • Er geen facturen komen voor elke kleine wijziging of telefonisch contact
 • Groot onderhoud bij een wijziging is in principe niet nodig omdat de site altijd up to date is
 • Een compleet inzicht krijgt in de werkzaamheden die wij uitvoeren
 • Korting krijgt op ons reguliere uurtarief

U heeft een ander CMS

Bovenstaand onderhoudscontract is volledig gericht op een WordPress website. Natuurlijk hebben websites die op een ander CMS draaien ook onderhoud nodig. Echter is het bij andere CMSen lastig in te schatten wat voor werkzaamheden er per maand moeten gebeuren en hoeveel tijd dat dus in beslag neemt. Wij kunnen uiterraard voor deze andere CMSen ook onderhoudscontracten aanbieden, echter moeten wij eerst overleggen om een goed pakket samen te stellen wat past bij uw website.

Heeft u dus een website op bijvoorbeeld Magento, Joomla, Drupal, PrestaShop, Typo3 of een ander CMS neem dan contact met ons op om te overleggen over hoe wij het onderhoud van uw website uit handen kunnen nemen.

onderhoud

Nieuwe klant aanbrengen

Werkt u al met ons samen en brengt u een nieuwe klant aan die een website wil bouwen met Spaan Productions dan doen wij u een half onderhoudscontract cadeau. Deze halve kaart heeft een waarde van € 330,-. Deze wordt toegekend na akkoord op de offerte door de nieuwe opdrachtgever.

Geen onderhoudscontract ?

Heeft u geen onderhoudscontract met ons, maar wel direct onderhoud nodig aan uw website? Dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen. We kunnen dan de mogelijkheden bespreken voor het aanschaffen van een onderhoudscontract. Of het onderhoud uitvoeren voor ons reguliere tarief van € 65,- per uur.

Voorwaarden

Het onderhoudscontract werkt met eenheden van 15 minuten, deze worden digitaal afgestempeld en de werkzaamheden hebben een minimale tijd van één eenheid (15 min.). Daarnaast zijn onze algemene voorwaarden van toepassing en zijn alle genoemde bedragen in dit document exclusief 21% BTW.