VoIP

VoIP staat voor Voice-over-Internet-Protocol en betekent in de praktijk zoveel als bellen over een computernetwerk zoals internet. Bij gebruik van VoIP is niet langer een analoge (PTSN) of digitale telefoonlijn (ISDN) nodig en kan naast spraak ook andere digitale informatie worden meegezonden. VoIP wordt ook weleens IP-telefonie of internettelefonie genoemd.

Doordat VoIP efficiënt gebruikmaakt van de beschikbare bandbreedte, zijn de kosten vergeleken met traditionele koperverbindingen een stuk lager. Daarnaast leent VoIP zich uitstekend in een oplossing voor Unified Communications waarmee allerlei vormen van communicatie – zoals spraak, fax, voicemail, e-mail en videovergaderen – gebundeld kunnen worden aangeboden op 1 apparaat of computer. Zulke verbindingen kunnen versleuteld worden, wat afluisteren bemoeilijkt. In tegenstelling tot telefooncentrales kunnen VoIP-switches gebruikmaken van reguliere commodity hardware, wat aanzienlijk in kosten kan schelen.

3CX

3CX VoIP PartnerSpaan Productions kan als 3CX Partner u voorzien van een award-winning VoIP based telefoon centrale.

3CX Phone System voor Windows.

3CX Phone System is een award winning open standard Windows IP PBX centrale dat de traditionele hardware PBX kan vervangen maar u nog steeds kan voorzien van de enterprise level mogelijkheden welke u voor uw bedrijf nodig. U kunt 3CX al aanschaffen voor een fractie van kosten t.o.v. een traditionele hardware PBX centrale.

 • Verlaag de belkosten van uw bedrijf door het vervangen van uw ISDN centrale door een VoIP Provider en profiteer van gratis onderling bellen.
 • Geef uw medewerkers de mogelijkheid om ook buiten de deur op het vaste nummer bereikbaar te zijn.
 • Verhoog uw productiviteit door het opzetten van conference calls en web meetings in luttele seconden.
 • Bekijk de aanwezigheid van uw collega’s via het aanwezigheid venster.

3CX Phone System ondersteund alle populaire SIP telefoons, VoIP providers en traditionele PSTN lijnen. De web-based management console maakt het makkelijk op uw centrale te configureren.

10 redenen om over te stappen op 3CX Phone System

 1. Software based: Makkelijk te installeren en te beheren
 2. Scherpe prijzen voor aanschaf en uitbreiding
 3. Overal te gebruiken met iOS & Android applicaties
 4. Gebruik bestaande IT infrastructuur en server hardware
 5. Bespaar op je telefoonrekening met SIP Trunks & Mobiele applicaties
 6. Geintergreerde video conferencing met WebRTC
 7. Verbeterde klantenservice met geavanceerde wachtrijen
 8. Intergratie met CRM & Boekhoudingsoftware
 9. Te gebruiken met alle populaire IP Telefoons en & SIP Trunks vanwege de gebruikte standaarden
 10. Klik om te bellen vanaf uw website

Voor meer informatie over 3CX en wat wij hierin voor u kunnen beteken kunt u contact met ons opnemen.

3CX Management en applicaties

3CX uw nieuwe telefonie systeem

Bellen via je computer

Voor VoIP is geen speciale hardware benodigd, al is deze wel beschikbaar om het bellen via internet te vereenvoudigen. In principe kun je met een computer, een internetaansluiting en een headset al aan de slag via een softwarematige telefoon (softphone) die je via applicaties als Google Talk, Yahoo! Messenger of Skype kunt gebruiken om zowel naar andere mensen achter een computer of met een vaste telefoonsluiting te bellen.

Ook op mobiel gebied zijn er intussen veel VoIP-oplossingen beschikbaar gekomen in de vorm van apps. Bekende clients zijn Viber, iCall, Truphone en iSkoot. Een groot voordeel van dergelijke applicaties is dat je via WiFi kunt bellen en sms’en en daarmee je dure telefoonabonnement ontlast.

SIP

VoIP kan ook hardwarematig ingezet worden, waardoor je met normaal uitziende telefoons bijvoorbeeld via je router kunt bellen zonder dat je daarvoor een computer of smartphone nodig hebt. Veel moderne VoIP-apparatuur (zowel hard- als software) werkt via het Session Initiation Protocol (SIP) om een verbinding mee op te zetten. Aan SIP kunnen reguliere telefoonnummers gekoppeld worden, waardoor je ook voor niet VoIP’ers gewoon bereikbaar blijft. Voor SIP is afgelopen jaren allerlei specialistische apparatuur ontwikkeld waarmee ook (grote) kantooromgevingen in een handomdraai via internet (mobiel) kunnen gaan bellen.

3CX VoIP X51 Hardware